Potter' a 15. Yıl Özel Kapağı!

        İngiliz yazar J.K. Rowling' in tüm dünyada satış rekorları kıran, oldukça sadık bir hayran kitlesi daha doğrusu bir nesil yaratan kitap serisi Harry Potter' ın ilk kitabı olan Felsefe Taşı, ilk yayımlanışının 15. yılı şerefine ABD' de yeni bir kapakla birkez daha piyasaya sürülüyor. ABD' de ilk olarak 1998 senesinde (İngiltere' de ilk 1997 senesinde yayımlanmıştı.) satışa sunulan eserin yazarı Rowling' in Amerikan yayıncısı Scholastic, yeni kapağın çizerinin Kazu Kibuishi olduğunu da belirtti. Yazar ve çizer olan Kazu Kibuishi kendi yarattığı çizgi-roman Amulet' i (Tılsım) Scholastic' ten yayımlamış ve eser New York Times' ın en çok satanlar listesine girmişti. 1978 Japonya doğumlu Kibuishi, dediğine göre uzun süredir bir Potter hayranı ve yaptığı işi ''biraz daha gerçek üstü'' olarak tanımlıyor.
        
        Serinin yedi kitabı da Eylül ayında karton kapaklı, yeni, ciltlenmiş haliyle satışa sunulacak ve her bir kitabın kapağı da kitaptan ''unutulmaz ve de özgün bir anla'' resmedilmiş olacak. Bu temaya uygun olarak Felsefe Taşı' nda Harry' nin büyücü dünyasıyla tanıştığı yer olan Diagon Yolu' ndaki ilk turunu Hagrid ve Hedwig ile attığı kısım resmedilmiş. 
        
        Hatırlarsanız Amerika' da yayımlanan Harry Potter kitaplarının çizeri önceden Mary GrandPré 'di. Seri, ülkemizde de Amerika' daki kapağıyla yani onun çizdiği kapak resimleriyle satışa sunulmuştu. ''Mary GrandPré' nin Harry Potter kapakları oldukça fantastik ve ikonikti'' diyen Kibuishi şöyle devam ediyor: ''Benden örnek sunmamı istediklerinde, başlangıçta tereddüt ettim çünkü kapakların yeniden yorumlanmasını görmek istemiyordum. Ama projeyi ele alırsam diğer pek çok ressamın ve çizerin muhtemelen yapamadıklarını yapabileceğimi hissettim''. 
        
        GrandPré' nin hazırladığı kapakları sevmeme rağmen Kibuishi' nin yeni çizimini çok daha fazla beğendim. Kibuishi' nin işi GrandPré' den çok daha zor çünkü daha önce başarılıyla yapılmış ve herkesin belleğine kazınmış bir işi öncesinden daha iyi olarak bir kez daha yorumlamak her alanda az rastlanır bir durumdur. GrandPré' nin her bir kitabın içindeki kilit nesneleri, karakterleri, mekanları ardarda sıralamaktan çekinmeyen daha doğrusu kapağın en uç kısımlarına (kapağın içine katlanan kısmı da dahil) bile birşeyler yerleştirmeyi, gizlemeyi seven tarzından sonra Kibuishi' nin görev edindiği yeni tema (unutulmaz ve de özgün bir an) da bir hayli merak uyandırıcı doğrusu. Bakalım Kazu Kibuishi, serinin diğer kapaklarında da aynı başarıyı gösterebilecek mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu "The Batman" Bir Başka

Bir Sherlock Holmes İncelemesi

Mission: Impossible III (2006)